Guesthouse Bonaire

Casa di Mario

Kajakken

Kajakken kun je ook op Bonaire en is zeer de moeite waard. De zee aan de westkust is vrij rustig waardoor het mogelijk is om hier een veilige kajaktocht te maken.

Het is ook mogelijk om een georganiseerde tocht te maken en soms kan dat gecombineerd worden met een snorkeltocht.

 

Heel mooi is kajakken in het mangrovebos bij Lac Baai. De mangroven bij Lac Baai is de kraamkamer van het maritieme leven in de Caribische Zee rondom Bonaire. Het beschermde natuurgebied is uniek en een belangrijke broedplaats voor vele exotische vogels. Het is alleen mogelijk om het gebied met een kajak onder begeleiding te verkennen. De kajaktochten worden beperkt aangeboden om zo min mogelijk druk op het mangrovebos te leggen.

 

Tijdens de kajaktocht is het ook mogelijk om te snorkelen in het mangrovebos. Door de rijkdom aan tropische vissen en exotische planten en de prachtige lichtinval, is kajakken en snorkelen in het mangrovegebied een schitterende ervaring.

 

Kajakken door het mangrovebos van Lac Baai staat in de top 10 van activiteiten die je kunt ondernemen op het eiland Bonaire.

 

Naast kajakken kan men door de mangroven ook een tocht maken met een solar boot. Deze tour is alleen beschikbaar van maandag tot zaterdag met een minimum van vier personen en dient men vooraf te reserveren.

Meer informatie is te vinden op de

website van het mangrove info center:

Laatste update website: 7 mei 2022

Copyright © Alle rechten voorbehouden. Mario Dohmen